Op 14 juni 1975 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Don’t call us, we’ll call you’ van Sugarloaf. Het nummer werd geschreven door frontman Jerry Corbetta en John Carter en was de titeltrack van hun vierde en laatste album. De telefoon zag er in 1975 nog heel anders uit. . . . In het nummer van de Amerikaanse band rond frontman Jerry Corbetta  zaten een aantal samples van The Beatles en de nummers die hoorbaar worden ingetoetst zijn van het platenlabel CBS en het Witte Huis. Dat Sugarloaf het telefoonnummer van de platenmaatschappij verwerkte in ‘Don’t call us, we’ll call you’ was niets minder dan zoete wraak, want dit label wees de groep eerder af voor een platencontract.

Nadat het nummer een hit werd, veranderde CBS doodgemoedereerd het telefoonnummer. Een andere set kiestonen, aan het einde van het nummer, leidde naar het Witte Huis in Washington. Dit nummer werd achteraf niet gewijzigd, al liet een State Department-ambtenaar onderzoeken waarom ze zoveel telefoontjes ontvingen met vragen over Sugarloaf.

Nadat CBS de band Sugarloaf had afgewezen, kregen de mannen uiteindelijk een contract bij het Claridge-label. Daar hadden ze vast geen spijt van, want de single bereikte de top tien van Amerika. In Nederland nét niet: daar bleef het steken op nummer 13 van de Nationale Hitparade.  Na de ontbinding van Sugarloaf speelde Jerry Corbetta nog bij Wild Cherry en bij Disco Tex & the Sex-O-Lettes.  In 1980 werd Corbetta lid van The Four Seasons.  In 2016 overleed Jerry Corbetta. Maar ‘Don’t Call Us’ overleeft ons allemaal.

 
Translate »
Share This