• Twitter
  • Facebook

Credits: A & M Records

Op 7 september, maar dan in 1985, komt Sting binnen in zowel De Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade met ‘Love is the 7th wave’.  De Britse zanger schreef het nummer zelf en het stond op zijn eerste soloalbum ‘The Dream of the Blue Turtles’.Thema van het nummer is de liefde. Deze is zo sterk als de zevende golf, volgens velen de sterkste golf in een reeks; dat is ‘Love Is The Seventh Wave’. Sting was voorheen natuurlijk de frontman van The Police, die verder bestond uit gitarist Andy Summers en drummer Stewart Copeland.

Het drietal brak eind 1979 door met ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’. Daarna werd ‘Can’t Stand Losing You’ de eerste top tien hit in Nederland voor The Police. De LP ‘Regatta de blanc’ bereikte de eerste plaats in de Nederlandse album chart. Grappig detail is, dat ook het eerste album een titel had met een Franstalig sausje: ‘Outlandos d’amour’.  Het tweede album werd tussen augustus 1978 en augustus 1979 gefaseerd opgenomen in de Surrey Sound Studios in Leatherhead. Het derde album zou in 1980 het levenslicht zien: ‘Zenyattà Mondatta’. Deze zou worden opgenomen in de Wisseloordstudio`s in Hilversum. Daarna volgden nog de LP`s ‘Ghost in the Machine’(1981) en ‘Synchronicity’. (1983) De groep werd in het voorjaar van 1984, na het afsluiten van de Synchronicity Tour én ruzies binnen de band, ontbonden.   

Sting begon nog datzelfde jaar aan de opnamen van zijn eerste soloalbum ‘The Dream of the Blue Turtles’. Met de eerste singel ‘If you love somebody set them free’ was het gelijk raak: het nummer behaalde internationaal succes. In Nederland viel het succes voor deze singel nog wat tegen, maar de opvolger ‘Love is the 7th wave’ behaalde de 7e plaats in de Nederlandse top 40 en drie plaatsjes lager  in de Nationale Hitparade. 

In januari 2007 kwam The Police voor een eenmalige wereldtournee weer bij elkaar. Deze duurde tot augustus 2008. The Police verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen albums.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This