• Twitter
  • Facebook

Credits: Ralph Arvesen

Stevie Nicks komt naar Nederland! Op vrijdag 19 juli 2024 staat Fleetwood Mac zangeres Stevie Nicks in de Ziggo Dome. De shows staan aan weerszijden van haar langverwachte headlinerset voor BST Hyde Park en zullen in vijf landen in heel Europa te zien zijn. Beginnend in Dublin op 3 juli en eindigend op 19 juli in de Ziggo Dome. In het midden van de jaren 70 werd Nicks een megaster als charismatische zangeres van Fleetwood Mac, waar ze in 1974 werd aangenomen. Dat had ze te danken aan haar toenmalige vriend Lindsey Buckinham. Mick Fleetwood wilde hem graag aannemen voor Fleetwood Mac, maar hij wilde alleen komen wanneer zijn vriendin Stevie ook mee mocht spelen als bandlid. Fleetwood ging akkoor, en daar zal hij geen spijt van hebben gehad.

Behalve een carrière bij Fleetwood Mac heeft Stevie ook solo vele platen gemaakt. Zoals ‘Whenever I call yiou friend’, waarvoor ze in 1978 samenwerkte met Kenny Logins. De singel haalde in Nederland net niet de top tien.  In 1981 kwam haar eerste soloalbum uit, genaamd ‘Bella Donna’ en dit album werd een wereldwijd succes. Een samenwerkingsverband met o.a. rocker Tom Petty bracht haar succes voor ‘Stop draggin’ my heart around’.

Maar ook ‘Stand back’, van haar LP The wild heart’ werd een groot succes. Het nummer werd in Nederland verkozen tot Steunplaat van Frits Spits. Haar laatste LP ‘In your dreams’ kwam uit in 2011. Zo`n anderhalf jaar geleden heeft Stevie een groot deel van haar muziekrechten van de hand gedaan. Uitgeverij Primary Wave heeft volgens ‘The Wall Street Journal’ een aandeel van 80 procent genomen. Met de deal sleepte Stevie zo’n 100 miljoen dollar binnen. In de catalogus zit een groot deel van Stevie`s grootste solo hits, maar ook nummers van Fleetwood Mac, waaronder ‘Landslide’, ‘Edge of ‘Seventeen’ en ‘Dreams’. Eén van haar laatste singles was ‘Find your way back home’ (2020) met Neil Finn en haar overleden collega Christine McVie.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This