Het is 5 januari 1998, als het bericht komt dat Sonny Bono is overleden. Hij was de mannelijke helft van het duo Sonny & Cher. Hij komt om het leven als hij bij het skien in in Nevada tegen een boom botst. Bono was eind jaren vijftig aan het werk bij het label Specialty Records. Hij schreef er vooral nummers voor andere artiesten. Met het nummer “Needles And Pins” schoot hij in 1964 raak. Het werd een grote hit voor The Searchers en zou later vaak worden gecoverd, zoals door Smokie. (1977)

Later ging Sonny aan het werk voor producer Phil Spector en daar ontmoette hij de toen 16-jarige Cherilyn Sakisian LaPierre. Een hele mond vol en daarom koos het meisje in kwestie voor het gemak de naam Cher. Voor de opnames van legendarische singles zoals “You`ve Lost That Lovin’ Feeling” (Righteous Brothers) en “Be My Baby” van The Ronettes vroeg Sonny haar voor het achtergrondkoortje. Het was het begin van een innige samenwerking.

In 1963 trouwen Sonny en Cher. De hits komen als ze door Atlantic Records worden gecontracteerd. “I Got You Babe” wordt hun eerste grote hit. In 1966 boekte het duo een nummer 1 hit met “Little Man”. Daarna volgen nog een handvol hits, zoals “The Beat Goes On”. In 1969 krijgt het duo een dochter, maar het huwelijk strandt in 1974. Sonny speelt daarna in diverse TV series (zoals The Love Boat) en schopt het later tot burgemeester van Palm Springs en wordt lid van het Amerikaanse Congres. Sonny Bono is 62 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This