De EBU heeft een brandbrief gestuurd naar Israël. De organisatie, die het Songfestival organiseert, heeft zorgen rondom de organisatie en stelt premier Benjamin Netanyahu vragen over de veiligheid tijdens het liedjesfestijn. De huidige onrust bestaat uit het geweld tussen het Israëlische leger en Palestijnen in de Gazastrook.

Vooraf had Netanyahu de organisatieverzekerd, dat Israël de kosten voor de veiligheidsmaatregelen voor haar rekening zou nemen. Maar dit weekend werden er geen bominspecties uitgevoerd voor materiaal, dat arriveerde voor het Eurovisie Songfestival.

„We hebben gehoord dat de politie instructies heeft gekregen om geen inspecties met bomhonden meer uit te voeren”, meldt een boze EBU. „Het lijkt ons niet nodig uit te leggen dat dit bij een groot evenement als het Eurovisiesongfestival wel moet gebeuren. Elke vertraging als gevolg van dit hiaat in de veiligheidsinspecties zal impact hebben op de voorbereidingen en dus op het budget en de kwaliteit van de shows.”

De organisatie zegt in de brief alle deelnemende landen op de hoogte te stellen van de nu ontstane situatie. „De veiligheid van het evenement is sowieso al een delicaat onderwerp, gezien de huidige situatie”, aldus de EBU.

Omroep KAN en vier ministeries hadden vooraf afgesproken, om samen de kosten van de beveiliging op te brengen. Drie van de vier ministeries zouden het geld nog niet hebben overgemaakt.

 

 

 
Translate »
Share This