Over ruim vier maanden reist Nederland af naar Tel Aviv voor het Eurovisie Songfestival, maar: met wie ??! Het comité dat de afvaardiging voor het Songfestival aanwijst heeft nog steeds geen definitieve kandidaat. Echt waar?! “Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat we nog niemand gevonden hebben”, aldus comitélid Jan Smit.

Tegenover de buitenwereld zegt Smit nog altijd geen druk te voelen. “Je hoeft pas in maart bekend te maken wie er gaat zingen. We hebben verschillende nummers beluisterd, krijgen nog steeds nummers binnen en er worden ook nog steeds mensen aangeboden.” Smit laat weten dat de keuze voor het lied voor 50% vaststaat, maar: “We hebben niks definitief besloten. Er zijn verschillende schrijvers. Hier heb je misschien niks aan, maar ik ga geen lulverhaal ophangen.”

Hij vervolgt : “Als je het liedje hebt, moet je iemand erbij zoeken. Dat hoeft geen heel bekende Nederlander te zijn. Wij hebben daar in het verleden wel bewust voor gekozen. Het mooiste zou eigenlijk zijn dat elke Nederlander mee mag doen. In feite gaat het om wat je aflevert en hoe het wordt gebracht. Wie dat doet, moet niet zo veel uitmaken.” De klok tikt echter door en de tijd dringt, maar AVROTROS slaagt er maar niet in een beslissing te nemen. Een onzeker en verontrustend verhaal. Is er kennelijk geen goed lied voorhanden, laat staan een aansprekende artiest die het gaat uitvoeren.

Davina Michelle heeft er in elk geval geen zin. Zij is wél gevraagd door het comité, maar wil niet. “Ik wil eerst ontdekken wie ik zelf ben en welke muziek ik wil maken. Daarna zal ik kijken of het Songfestival daarbij past. Voor deze editie had ik wel mijn eigen nummer mogen kiezen,” zegt de zangeres die nog altijd met “Duurt Te Lang” de Top 40 aanvoert.

BLØF, Chef Special, Maan, Ilse de Lange, Kovacs, Ronnie Flex, Wulf, Nielson, HAEVN of Kensington (maar die voelen zich te goed) Zit hier dé potentiële kandidaat tussen? Of een nieuw en onbekend talent? Wie zou jij naar het Songfestival willen sturen in 2019?

 

 

 
Translate »
Share This