Gisteren gaven Simpleminds één van de langst uitgestelde concerten door de coronacrisis: de 40 Years Of Hits Tour. Het concert van de Schotse band zou oorspronkelijk plaatsvinden op 10 april 2020, maar kwam na veel herplannen definitief uit op vanavond: 19 april 2022. Met zo’n 25 songs op de setlist werd het een geweldige avond in de Ziggo Dome. Eén van de gespeelde songs was ‘Don’t you’ (Forget about me). Met dit nummer kwam Simpleminds binnen in de Nederlandse Top Veertig op 20 april 1985.

Aanvankelijk had Jim Kerr zelf zo`n afkeer van het nummer ‘Don`t You’, dat hij het nummer aanvankelijk niet eens wilde spelen op concerten. Het nummer maakte deel uit van het kassucces The Breakfast Club. Keith Forsey en Steve Schiff (Nina Hagen`s gitarist) schreven ‘Don`t You’.  Keith Forsey had al successen geboekt met disco-acts als Giorgio Morodor, Boney M en Silver Convention, maar met ‘Hot Stuff’ van Donna Summer brak hij als songwriter wereldwijd door .

Bryan Ferry (hij werd het eerst gevraagd) en Billy Idol wilden ‘Don`t you’, dat naar het schijnt in amper drie uur werd geschreven, niet opnemen. Simpleminds keurden het nummer in eerste instantie ook af, totdat ze de film hadden gezien. Dat was dankzij de regisseur van de film, die hoogstpersoonlijk naar Schotland afreisde met de filmblik om frontman Jim Kerr over te halen. Daarna gaven ze alsnog toestemming en namen ze het nummer eind 1984 op. Een half jaar later prijkte ‘Don`t You’ bijna overal ter wereld op de 1e plaats van de internationale charts. In de Nederlandse Top Veertig behaalden Simpleminds een nummer 1 hit. Hun eerste!

 
Translate »
Share This