• Twitter
  • Facebook

Op 27 maart 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Get up and boogie’ van Silver Convention. Het was de opvolger van de vette hit single ‘Fly Robin fly’. (1975/ 1976). Het nummer was de titelsong van hun 2e LP. Silver Convention werd opgericht in het Duitse München door producers en liedjesschrijvers Sylvester Levay en Michael Kunze. In 1974 hadden de twee producers met een studiogroep een hit weten te scoren in Engeland met ‘Save me’. Na dat succes werden er daarom zangeressen bij gezocht en dat werden Linda G. Thompson (Linda Übelherr), Penny McLean (Gertrude Wirshinger) en Ramona Wulf (Ramona Kraft).

In het voorjaar van 1975 werd ‘Save me’ ook een grote hit in Nederland, gevolgd door ‘Always another girl’. Dat je met een tekst van niet meer dan zes woordjes een grote hit kan scoren, bewees Silver Convention met ‘Fly, Robin fly’. Met deze disco stamper sloegen ze in Amerika alle concurrentie aan flarden en piekten doodleuk op nummer 1. Het leverde het Duitse trip ook nog eens een Grammy op voor Beste Instrumentale R&B Uitvoering.

‘Get up and boogie’ was gecomponeerd en geschreven door Sylvester Levay en Stephan Prager. Opnieuw een tekst met maar 6 woorden: “Get up and boogie” en “That’s right”. Hoe dan ook; ook dit nummer werd een enorm succes. Zo stond het op 2 in Amerika en op 1 in Canada. In de Nederlandse Top Veertig bereikte Silver Convention de 6e plaats.

 
Translate »
Share This