Op 8 augustus 1970 komt Shirley Basseybinnen in de Hilversum 3 TOP 30 met ‘Something’.  Het nummer, geschreven door George Harrion, betekende voor Shirley een ware comeback voor de zangeres. Bassey is de enige zangeres die drie keer de titelsong voor een James Bond-film mocht inzingen: ’Goldfinger’, ’Diamonds are Forever’ en ’Moonraker’. Waarmee ze feitelijk de vocale variant van de Bond-Girl is.  

‘Something’ wordt haar tweede grote hit in Nederland. ‘Something’ was een hit van The Beatles en geschreven door George, als een ode aan Pattie Boyd. George pende het nummer, met Ray Charles in gedachten. Toen het af was, bleek hij zeer tevreden met het resultaat. Maar toch liet hij het nummer 6 maanden op de plank liggen, omdat hij vreesde dat het nummer van een ander was. (zoals het hem later wel overkwam met ‘My sweet Lord’) Eén zin had hij zeker geleend: “Something in the way she moves”. Die beroemde lyric kwam van de destijds Apple-debutant James Taylor.

Eenmaal klaar vond George het nummer niet geschikt voor The Beatles en hij probeerde het teslijten aan Jackie Lomax en ook aan Joe Cocker. In april 1969 besloot Harrison ‘Something’ toch voor te dragen voor het legendarische Beatles album ‘Abbey road’. Frank Sinatra riep ‘Something’ uit tot het mooiste liefdesliedje van de afgelopen 50 jaar. Paul McCartney en John Lennon vonden (onafhankelijk van elkaar) ‘Something’ het mooiste nummer van de LP.  Na ‘Yesterday’ groeide ‘Something’ uit tot de meest gecoverde Beatles song. O.a. Elvis Presley, James Brown, Smokey Robinson en Ray Charles coverden het nummer. Maar de mooiste cover is van Shirley Bassey. Zij behaalde er de 10e plaats mee in de Hilversum 3 TOP 30.

 
Translate »
Share This