• Twitter
  • Facebook

Op 10 november 1979 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Spacer’ van Sheila B. Devotion. Dit fijne nummer werd geschreven door Nile Rodgers en Bernard Edwards die we kennen van Chic.  Twee jaar eerder leverde de Franse zangeres haar eerste Engelstalige single af: ‘Love me, baby’. Bij dat nummer werd ze ondersteund door de dansers B. Devotion en met hen bouwt ze een disco-repertoire uit. Hiermee scoort ze een behoorlijke hit in de Nederlandse Top Veertig. Het liedje leverde haar ook naambekendheid op in o.a. Duitsland en Italië.

Met de opvolger ‘Singing in the rain’ scoorde Sheila een nog veel groter hit: deze evergreen in discostijl bereikte de 3e plaats.  Met ‘Seven Lonely Days’ heeft ze in 1979 een grote Europese hit beet. In Frankrijk verkoopt de single 550.000 keer en ook in Duitsland, Zweden en Spanje is het een dikke hit. Niet in Nederland. Maar aan het einde van 1977 scoort ze met ‘Spacer’ een Alarmschijf en stuift opnieuw de Nederlandse Top Veertig binnen. Maar hoger dan nummer 19 komt het toch niet. Internationaal gezien is ‘Spacer’ een heel groot succes.   Het gaat 6 miljoen keer over de toonbank.  Hiermee scoort Sheila B Devotion ook in Australië, Amerika, Finland en Engeland.

De videoclip voor ‘Spacer’ werd opgenomen in Londen.  Later wordt het nummer gebruikt in Alcazar’s ‘Crying At The Discotheque’. (2000) In haar carrière heeft Sheila meer dan 600 nummers opgenomen.

 
Translate »
Share This