Op 15 augustus, maar dan in 1981, komt Sheena Easton binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘For your eyes only’. Het was de titelsong van de 12e James Bond film met Roger Moore in de hoofdrol als agent van de Secret Intelligence Service. Het nummer werd geschreven door Bill Conti en  Michael Leeson. Bill Conti was o.a. bekend van het nummer Gonna Fly Now (Theme from Rocky), dat hij  schreef in 1976 voor de film Rocky.  Sheena Easton is één van de slechts drie Schotten die een Bondnummer hebben gezongen. De anderen zijn Lulu voor ‘The Man With The Golden Gun’ en Shirley Manson (als onderdeel van de band Garbage) voor ‘The World Is Not Enough’.

Sheena Easton was de eerste en (tot nu toe) enige artiest die te zien was tijdens de openingstitels van de Bondfilm waar het nummer in is te horen (hierbij moet wel worden genoemd dat Madonna, die het nummer Die Another Day zong niet te zien was tijdens de titels, maar wel een rol had in de film).

Sheena’s debuut maakte ze in het televisieprogramma The Big Time: Pop Singer. Het leverde haar een eerste platencontract op bij EMI Records. Haar eerste hit scoorde ze met het nummer ‘Morning Train’ uit 1981. Dit nummer was afkomstig van de soundtrack van de film 9 to 5.  Maar met de titelsong van de James Bondfilm ‘For Your Eyes Only’ scoorde Easton wereldwijd een grote hit. De single belandde o.a. in de top tien van Amerika. ‘For your eyes only’ behaalde de 1e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This