• Twitter
  • Facebook

Credits: Universal Music

Soms is de tijd tussen idee en uitvoering eindeloos. Inspiratie en uitwerking laten zich niet opjagen. Gelukkig voor Shawn Mendes kwamen zowel inspiratie en uitwerking deze week tegelijkertijd bij elkaar en kon ‘WHAT THE HELL ARE WE DYING FOR ?’ in één dag worden gemaakt.

De Canadese singer-songwriter deelde het liedje, waarin liefdesverdriet centraal lijkt te staan, vanmorgen op zijn social media kanalen. Hij schrijft het volgende bij zijn post op instagram: “Started writing this song yesterday morning with my friends in upstate New York & finished it only a few hours ago..felt so important to me to share it with you guys real time”.

Het artwork van de single laat de Amerikaanse stad New York zien, gehuld in een dikke oranjekleurige nevel, die veroorzaakt wordt door de bosbranden in Canada. Mendes vraagt zo aandacht voor de situatie in zijn thuisland en de klimaatverandering die dit veroorzaakt. Hij roept in een reactie op zijn eigen post dan ook op om te doneren aan het Canadese Rode Kruis.

Het is de eerste release van Mendes sinds het verschijnen van ‘Heartbeat’, wat hij maakte voor de soundtrack van de animatiefilm ‘Lyle, Lyle Crocodile’. Voor Mendes was het een van de weinige dingen die hij deed in 2022, nadat hij zijn wereldtournee moest afzeggen in verband met zijn mentale gesteldheid.

 
Translate »
Share This