• Twitter
  • Facebook

Credits: Universum Music

Terug naar 26 juni, maar dan in 1971! Op deze dag kwam ‘Past, Present and Future’ van The Shangri-las binnen in de Veronica Top 40. Het bitterzoete nummer werd geschreven door Artie Butler, Jerry Leiber en George Morton en voor het eerst uitgebracht door de meidengroep in 1966. ‘Past, present and future’ was in die tijd een novelty, omdat in het nummer niet gezongen, maar gesproken werd.

The Shangri-Las was een Amerikaanse meidengroep die actief was in de periode van1963 tot 1968 en bestond uit de zusjes Weiss (Mary (leadzangeres) en Elizabeth of ‘Betty’) en de tweeling Ganser (Marguerite of ‘Marge’ en Mary Ann). De groep ontstond toen het viertal samen op een middelbare school in New York zaten. In deze periode waren meerstemmige meidengroepen zoals The Ronettes succesvol en het duurde niet lang voordat het viertal bij songwriter George Morton opviel.

De bekendste hit van The Shangri-Las is wel ‘Leader of the pack’ (1964), dat in Nederland nooit een hit geworden was. Wel in Engeland (nummer 11) en Amerika, waar ‘Leader of the pack’ een nummer 1 hit werd in de Billboard Hot 100.  Andere bekende songs van The Shangri-las waren ‘Remember (walking in the sand’ uit 1964, “I can never go home anymore’ en ‘Past, Present and Future’. Met dat laatste nummer scoorden The Shangri-las hun enige hit in de Veronica Top 40.

‘Past, present and future’ werd door Radio veronica gebruikt in een jingle over de verbazing van het succes van de Lex Harding Show.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

 
Translate »
Share This