• Twitter
  • Facebook

Credits; Epic20202020 / Bret Mazur (links) en Seth Binzer in 2014

Verschillende Amerikaanse media melden vandaag het overlijden van Seth Binzer, beter bekend als Shifty Shellshock. Hij werd als zanger onder meer bekend van de band Crazy Town. De band maakte een mix van hiphop en punkrock, ook wel bekend als rapcore. Over het algemeen waren de teksten van Crazy Town gewijd aan de keuzes die je maakt in het leven en de consequenties daarvan, maar hun wereldwijde hit ‘Butterfly’ was een ode aan die ene speciale vrouw die iedere man aan zijn zijde wil hebben. Het nummer verscheen op hun eerste album ‘The gift of the game’ in 1999.

In Amerika en diverse Europese landen stond Binzer samen met Crazy Town op de eerste plaats in de singel charts. In de Nederlandse Top 40 behaalde ‘Butterfly’ in 2002 de 5e plaats. In 2003, vlak na de verschijning van het album ‘Darkhorse’ ging de groep uit elkaar. Vier jaar later maakte Seth Binzer samen met Bret Mazur een doorstart met Crazy Town. Het succes van ‘Butterfly’ werd in Nederland echter nooit meer geëvenaard. In 2023 verscheen hun laatste singel ‘Faded’.

 Seth Binzer had een bewogen leven achter de rug. Hij was jarenlang aan drugs verslaafd en nam verschillende malen deel aan reality programma’s om in de schijnwerpers af te kicken. Hij kwam ook meerdere keren in aanraking met de politie. Zo werd hij in 2012 onder meer veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar wegens geweldpleging en het bezit van cocaïne.  De doodsoorzaak van Seth is vooralsnog niet bekendgemaakt. Binzers lichaam werd deze week gevonden, in zijn huis in Los Angeles. Hij werd slechts 49 jaar.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This