Scott Walker is overleden. Het platenlabel van de 76-jarige zanger maakte het nieuws eerder vandaag bekend. Scott maakte deel uit van de Walker Brothers. De groep werd in 1964 opgericht in Los Angeles door John Walker, Scott Walker en drummer Al “Tiny” Schneider. Met ‘Love Her’(1965) haalden de Walker Brothers in 1965 de top 20 in de Britse hitlijsten.

Het volgende project van de Walker Brothers was een cover van “Make It Easy on Yourself”, een ballad gecomponeerd door Burt Bacharach en Hal David, en eerder opgenomen door Jerry Butler. Scott nam de donkerbruine vocals voor zijn rekening. Rond augustus 1965 was “Make It Easy on Yourself” in de Britse top 10 beland, en haalde uiteindelijk de eerste plaats in de hitlijsten. Ook in Amerika werd het nummer een dikke hit. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht.

Na 1967 zakte het succes van de groep langzaam in. Bovendien begon hun muziek vanwege nieuwe ontwikkelingen in de popmuziek gedateerd te klinken. Scott Walker kreeg een depressie. Hij besloot zich terug te trekken in een klooster. In de jaren zeventig kwamen de Walker Brothers weer bij elkaar en scoorde met ‘No Regrets’ en ‘We’re All Alone’ opnieuw in de Top 40. Solo bracht Walker veertien studioalbums uit. Zijn laatste plaat ‘Soused’ verscheen in 2014.    #playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This