Vanaf 16 december 1977 gaat in Amerika en Canada de film Saturday Night Fever in première. De film zou een groot succes worden en maakte een superster van John Travolta. Hij was bij het Amerikaanse publiek al wel bekend van zijn rol in de televisieserie Welcome Back, Kotter. De film Saturday Night Fever ontketende een enorme populariteit van de disco, dat zich dankzij deze film ontwikkelde van een ondergrondse muziekstroming in de VS tot het populairste muziekgenre van dat moment.

Met de film kwam ook het gelijknamige album uit, Saturday Night Fever. Het bracht de Bee Gees, die zes nummers bijdroeg voor de plaat, een gigantisch succes. De groep raakte betrokken bij de film dankzij hun manager Robert Stigwood. Hij las een artikel van journalist Nik Cohn over hoe de jeugd uit New York hun zaterdagavonden besteedden in de nieuwe discotheken. Stigwood herinnerde zich dat Cohn enkele jaren hiervoor hem een paar ideeën aandroeg voor een film. Dé ideale basis voor een film script!

Uiteraard had Stigwood zijn Bee Gees in gedachten voor de soundtrack. De broers, die op dat moment in Frankrijk bezig waren met de opnames van hun nieuwe album, kregen de opdracht binnen 2 weken een aantal disco songs aan te leveren. Het resultaat was overweldigend. In Amerika bereikten “How Deep Is Your Love”, “More Than A Woman”, “Staying Alive” en “Night Fever”  de 1e plaats van de Billboard Top 100.  Het maakte Saturday Night Fever een van de best verkochte albums aller tijden.

 

 

 
Translate »
Share This