• Twitter
  • Facebook

Credits: Eckhard Pecher 

Vandaag viert Sarah Brightman haar 63e verjaardag. Gefeliciteerd!  Naast zangeres is Brightman ook bekend als musicalster en actrice. Maar: aria’s zingt de Britse ook als de beste. Kenmerkend zijn haar zuivere zangstem en grote bereik. Maar Brightman beschikt zij over een talenknobbel en zingt ze onder andere in het Spaans, Duits, turks, Russisch, Frans en Japans.  Sarah was was gehuwd met musicalcomponist Andrew Lloyd Webber, die een aantal hoofdrollen in zijn musicals speciaal voor haar sopraanstem schreef. Een van haar beroemdste rollen was die van Christine Daaé in The Phantom of the Opera. De musical wordt in 1987 op album uitgebracht en werd een wereldwijd succes. Er zijn miljoenen platen van verkocht. Na haar scheiding van Lloyd Webber en het verder scholen van haar stem, heeft ze zich meer toegelegd op het zingen van aria’s.

Sarah bracht ook een aantal malen singels uit, waarvan twee nummers de top tien behaalden van de Nederlandse Top 40: ‘Amigos para siempre’ met Jose Carreras (1992) en ‘Time to say goodbye’ met Andrea Bocelli (1997).  Vooral dat laatste nummer was wereldwijd succesvol. Het stond op de LP ‘Timeless/Time to Say Goodbye’, dat goud en platinum in 21 landen behaald.

Volgens de zangeres was het Neil Armstrong die haar inspireerde om alles uit het leven te halen. “Watching the first man land on the moon – it was an epiphany. It changed things. It actually helped me understand what it was that I had to do in my life. From that moment, I started to work really hard”, aldus Brightman.  Ze zou in 2015 als ruimtetoerist naar het internationaal ruimtestation ISS gaan, en heeft daarvoor een training gevolgd, maar zag er (vooralsnog) vanaf.

 
Translate »
Share This