• Twitter
  • Facebook

Op 20 augustus 1977 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Don’t let me be misunderstood’ van Santa Esmeralda & Leroy Gomez.  Het nummer werd geschreven door Bennie Benjamin, Sol Marcus en Gloria Caldwell en voor het eerst op de plaat gezet door Nina Simone in 1964.  Haar langzamere versie was niet succesvol, maar dan The Animals! Zij maakten er een steviger versie van, die de 3e plaats bereikte in de Engelse charts en ook hoog scoorde in Amerika. Santa Esmeralda maakte er een disco nummer van.

Santa Esmeralda was een Amerikaans/Franse groep en stond onder leiding van Leroy Gomez.  De band werd opgericht door Leroy Gómez. Hij begon op zijn 14e reeds zijn eigen band en voegde zich later bij Tavares.  Met hen ging hij op tour in Amerika en Europa. In Parijs werd hij door Elton John uitgenodigd om mee te werken aan diens album ‘Goodbye Yellow Brick Road’.

Hierna verliet Gómez de groep Tavares en leerde de songwriters Nicolas Skorsky en Jean Manuel de Scarano kennen. Met hen richtte hij de band Santa Esmeralda op. Het eerste album van de band was ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’, met Gómez als zanger. Dit album werd een groot succes in Europa. Santa Esmeralda bereikte de 5e plaats in de Nederlandse Top Veertig met ‘Don’t let me be misunderstood’.

 
Translate »
Share This