Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Alarmschijf. Het was de plaat die in 1969 officieel werd geïntroduceerd door Radio Veronica en werd wekelijks gekozen en veel gedraaid. (na het hele uur) Vanaf 1 november 1969 startte Radio Veronica officieel met de Alarmschijf.  Daarmee is het de oudste, nog altijd gekozen hit tip van de Nederlandse radio.   Voordat de DJ`s van het eerste uur de Tipparade gingen samenstellen was er al een voorlopige Tipparade in het leven geroepen bij de zee zender. Deze werd gestart door Rob Out en uitgezonden na de Veronica Top Veertig vanaf 15 juli 1967.

Op 13 juni 1970 werden Sandra & Andres uitgeroepen tot Alarmschijf op Radio Veronica met ‘Let us pray together’. De single is geschreven door Peter “Piet” Driessen in een arrangement van Dries Holten (Andres). Harry van Hoof gaf leiding aan het begeleidend orkest, waarschijnlijk het Metropole Orkest. Hans van Hemert was de producer van het nummer. Hij was het ook, die het tweetal bij elkaar had gebracht in 1966. Sandra Reemer was toen pas 16 jaar en Andries was acht jaar ouder. Hun eerste hit succes volgde in 1968 met ‘Storybook children’, dat de 9e plaats bereikte in de Veronica Top Veertig.   

De opvolgers ‘Something in my heart’ (1968) en ‘Reaching for the moon’ (1969) komen niet verder dan de Tipparade. Sandra deed ondertussen mee aan het Knokke Songfestival in België. (1968) Een jaar later komt Andries met het carnavalesque ‘Zij Is Verliefd Op Een Frikandel’. Ook dit komt niet verder dan de Tipparade. Als ‘Let us spray together’ in het voorjaar van 1970 het predicaat Alarmschijf binnensleept en een tweede hit een feit is, zal de opluchting groot zijn geweest voor Sandra & Andres. Want: het duo is nu definitief doorgebroken! ‘Let us pray together’ (in de sound van Blue Mink) bereikt de 5e plaats.

 
Translate »
Share This