• Twitter
  • Facebook
Credits: Ron Kroon, Anefo, Wikipedia

Dragon FM en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. Dit mogen winnende acts zijn, maar ook acts die in de halve finale van het Songfestival bleven steken. Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com (linksboven, klik op envelopje) of op de FB pagina van Hitzound.

Sandie was in Engeland al behoorlijk populair, toen ze in 1967 mocht deelnemen namens Engeland voor het Eurovisie Songfestival. Het evenement vond plaats in Wenen, want het jaar daarvoor won Udo Jürgens het Songfestival met ‘Merci cherie’. Toch ging ze met gemengde gevoelens onderweg naar Oostenrijk. Wat was het geval? Tijdens de nationale voorronde zong ze vijf liedjes. Precies het nummer dat ze niet wil zingen, ‘Puppet on a string’, komt als winnaar uit de bus.

Ze reisde af naar de protserige balzaal van de historische Wiener Hofburg in Wenen, waar ze aantrad met ‘Puppet on a string’. Een catchy en aansprekende bijdrage, hoewel Sandie er zelf minder van gecharmeerd was. Volgens haar zeggen had het ‘een stom koekoeksklokmelodietje’. Toen ze begon te zingen, weigerde aanvankelijk de handmicrofoon. Maar ook al miste ze zo een noot of twee: het maakte allemaal niet uit. De wereld lag aan haar voeten.…….Op blote voeten, wel te verstaan!  Het was de eerste Engelse overwinning en ‘Puppet on a string’ doorbrak ook de formule van de songfestival inzendingen tot dan toe. Ze versloeg de concurrentie met overmacht. Met ‘Puppet on a string’ had Sandie Shaw een enorm internationale succes. In eigen land was het de meest verkochte single in 1967!  In Nederland behaalde Sandie Shaw de 1e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This