Op 8 april 1967 wint Sandie Shaw voor Engeland het Eurovisie Songfestival in Wenen. In die dagen telde het land nog mee als het ging om de winst. Tegenwoordig eindigt het land bijna steevast in de onderste regionen van de finale. Sandi Shaw is de eerste vrouwelijke Engelse artieste, die weet te winnen. Shaw liet onder meer Vicky Leandros achter zich, die voor Luxemburg op de 4e plaats eindigde met ‘L`Amour Est Bleu’.

Sandi baarde opzien, omdat ze optrad op blote voeten. Haar overwinning was overweldigend, evenals het internationale succes. In eigen land was het de meest verkochte single in 1967. Ook in Nederland bereikte Sandi de nummer 1 positie. Hoewel haar deelname met ‘Puppet On A String’ haar carrière een nieuwe impuls gaf, had ze een bloedhekel aan het nummer.

Het nummer was geschreven door Bill Martin, die zich voor ‘Puppet On A String’ liet inspireren op Duitse brassbands en kermismuziek. ‘Het was me opgevallen dat je die bijzondere muziekstijl overal in Europa, vooral in Duitsland, tegenkwam. Puppet is duidelijk beïnvloed door de Duitse hoempa- en schlagermuziek die ik in de Duitse bierkelders hoorde’. Hij gaf later toe, dat hij het liedje van Vicky Leandros veel beter vond. Het Amerikaanse publiek was het met hem eens, want de instrumentale versie van Paul Mauriat zou de 1e plaats behalen in Amerika.

 

 

 
Translate »
Share This