S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Dat heeft AVROTROS zojuist via Facebook bevestigd. Achter S10 gaat de 21-jarige Stien den Hollander schuil. De zangeres maakte indruk met haar huidige single ‘Adem je in’, dat intussen 22 weken genoteerd staat in de TOP 40 van Hitzound. S10 tekende in 2018 bij het Nederlandse hiphoplabel Noah’s Ark. Voor haar plaat ‘Snowsniper’ uit 2019 kreeg S10 een Edison uitgereikt.

In het persbericht van AVROTROS wordt ook duidelijk dat de zangeres een Nederlandstalig nummer zal inzenden. “S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden.”

De zangeres zelf: “Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland… dat vind ik echt geweldig.” Wanneer de inzending bekend wordt is nog niet bekend.

 
Translate »
Share This