• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

De aanloop naar nieuw materiaal is voor iedere artiest een lange weg, waarbij verhalen worden verzameld en verwerkt in tekst en muziek. Voor Roxeanne Hazes was de weg naar haar nieuwe single er een van jaren. Misschien zelfs wel een levensweg te noemen. En die levensweg wil ze niet langer volgen; liever neemt ze zelf de teugels weer stevig in handen.

“Ik merk dat ik op een punt ben in mijn leven dat ik vooruit wil kijken. Volgend jaar word ik dertig en ik besefte dat ik de afgelopen tien jaar in teveel negativiteit en shit heb gezeten. Ik heb mezelf echt voorgenomen om dat in mijn dertiger jaren anders te gaan doen. Dat betekent keuzes maken, maar daarnaast ook kracht halen uit de dingen die mij hebben gevormd. Het vormt een rode draad door de liedjes die ik nu maak,” aldus Hazes.

‘Geen Sorry’ is vandaag uitgekomen en in het lied vertelt Roxeanne over de impact van ‘gaslighting’. Op haar social media kanalen vertelt ze over dit verschijnsel en hoe ze er bewust voor kiest om daar niet langer in mee te willen gaan. “Het idee om ‘Geen Sorry’ te schrijven ontstond doordat ik voor mezelf en anderen inzichtelijk wilde maken wat ‘gaslighting’ betekent. Hoe iemand de waarheid verdraait om de ander aan zichzelf te laten twijfelen. Iets wat iedereen wel eens meegemaakt heeft, maar toch moeilijk te herkennen is. Ik wil de luisteraar meenemen in hoe zoiets werkt, dat je niet alleen bent en hoe je je kracht weer terug pakt. Aan het einde van het liedje beschrijf ik in één zin hoe een gaslighter te werk gaat: ‘Ik zal een slachtoffer of held zijn, maar de dader ben ik niet.’ ,” zo schrijft ze.

 
Translate »
Share This