• Twitter
  • Facebook

credits: Rolling Stones records

Enkele malen per week staan we stil bij de Alarmschijf. Op chronologische volgorde bespreekt Hitzound de keuzes. We zijn aanbeland bij 28 november, maar dan in 1981! Op deze dag ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar The Rolling Stones             met ‘Waiting on a Friend’. Het nummer werd geschreven en geproduceerd door het duo Mick Jagger en Keith Richards en stond op de LP ‘Tattoo You’. Een aantal nummers van deze plaat werden opgenomen tijdens de Goats Head Soup-sessies en uit de periode van Black And Blue, Some Girls en Emotional Rescue.  Daardoor is de opnamedatum van het album erg lang en bestaat het vooral uit nummers die de Rolling Stones nog over hadden. Ondanks dat bleek ‘Tattoo You’ een van hun succesvolste langspeelplaten.

Dat betekende dat Mick Taylor, die in 1974 de Stones verliet, te horen was op de opname. Maar de Stones gaven hem geen credits voor het album. Taylor eiste echter een deel van de royalty’s van ‘Tattoo You’ op. Uiteindelijk zou hij van de band royalties ontvangen voor de songs ‘Tops’ en ‘Waiting on a friend’. De LP behaalde de eerste plaats in Amerika en ook in Nederland behaalde de LP de nummer 1 positie in de Album chart.

In 1993 schreef Jagger bij het compilatiealbum J’ump Back’ over ‘Waiting on a friend’: “We vonden het (nummer) destijds allemaal leuk, maar het had geen tekst, dus daar zaten we dan… De tekst die ik toevoegde is erg teder en liefhebbend, over vriendschappen binnen de band.” De singel bereikte in Amerika de 13e plaats. In de Nederlandse Top 40 behaalden The Stones nipt de top tien (nummer 9).

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

 
Translate »
Share This