Wat begon als een idee voor een BBC TV-special werd uiteindelijk een legendarische concertregistratie, met als hoofdrolspelers een aantal van de grootste popmuzikanten aller tijden. Stralende middelpunt: The Rolling Stones.

De film ‘Rock And Roll Circus’ van de Rolling Stones is een registratie van een bijzonder concert waarbij ook andere muzikale grootheden acte de présence gaven. The Who, Marianne Faithfull, Jethro Tull en één van de eerste supergroepen ooit, bestaande uit John Lennon & Yoko Ono, Keith Richards, Eric Clapton, vioolvirtuoos Ivry Gitlis en drummer Mitch Mitchell traden op.

Voor John Lennon was het zijn eerste optreden voor publiek zonder de Beatles en spijtig genoeg werd het voor Stones gitarist Brian Jones zijn laatste optreden met de band. Hij overleed een half jaar na de opnames. De film lag vervolgens lange tijd op de plank, tot hij pas in 1995 alsnog werd uitgebracht. Inmiddels is het materiaal grondig onder handen genomen en wordt het vandaag opnieuw uitgebracht in verschillende uitgaves. Het is te beluisteren op de verschillende streamingdiensten, maar het is voor het eerst ook verkrijgbaar op vinyl!

 

 

 
Translate »
Share This