• Twitter
  • Facebook

Credits : Decca

Op 3 september, maar dan in 1966, staan Rolling Stones genoteerd in de Veronica Top 40 met ‘Lady Jane’.  Een beetje vreemd, want het nummer kwam al op 16 juli van hetzelfde jaar binnen in de lijst, maar dan in de uitvoering van David Garrick. ‘Lady Jane’ was echter een Rolling Stones nummer.  Mick Jagger en Keith Richards hadden het geschreven voor hun LP ‘Mother’s little helper’. Deze titelsong én ‘Lady Jane’ verschenen samen op singel, waarbij ‘Mother’s little helper’ aanvankelijk de A-kant was. Deze bereikte de 7e plaats in de Veronica Top 40 terwijl ‘Lady Jane’ de 5e plaats (gedeeld met David Garrick) wist te behalen.

Jagger schreef ‘Lady Jane’ aan het begin van 1966.  Over wie Jane nou precies is in dit nummer, gingen twee verhalen de ronde. De eerste versie was, dat het nummer gaat over Jane Seymour, de derde vrouw van Koning Henry VIII. De andere versie was, dat het nummer gaat over Jane Ormsby-Gore, een Britse schone die een tijdje de vriendin was van Mick Jagger.  Zij was de dochter van voormalig politicus David Ormsby-Gore. Mick zei er zelf ooit het volgende over : “Lady Jane is a complete sort of very weird song. I don’t really know what that’s all about myself. All the names are historical but it was really unconscious that they should fit together from the same period.”

‘Lady Jane’ werd opgenomen in maart 1966 in de RCA Studios in Los Angeles. In Engeland werd het niet op singel uitgebracht, maar zowel in Amerika als Nederland wel, als dubbele A-kant met ‘Mother’s Little Helper’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This