• Twitter
  • Facebook

Credits: Wilfried Wittkowsky

Roger Whittaker is overleden. De zanger met zijn warm en donker geluid overleed vorige week woensdag op 87-jarige leeftijd. “Met groot verdriet maken we het overlijden van onze geliefde Roger Whittaker bekend”, schrijft de familie van de zanger in een verklaring. „Roger was een iconische artiest, een geweldige echtgenoot en vader. Hij raakte zoveel harten met zijn muziek en zal voor altijd in onze herinneringen voortleven.”

Roger werd geboren in Nairobi, waar zijn vader de eigenaar was van een kleine onderneming. Na zijn dienstplicht in Kenia verhuisde Roger naar Engeland, waar zijn ouders ook oorspronkelijk vandaan kwamen. Hij ging er studeren voor onderwijzer, maar uiteindelijk belandde Whittaker niet op een school, maar in de muziek business. In zijn vrije tijd trad hij regelmatig op in pubs en lokale café’s, waar hij veel succes mee oogst.

In 1962 bracht Fontana Records zijn eerste nummer uit: ‘The Charge of The Light Brigade’. Datzelfde jaar trad hij op bij een variété-show in Ulster. Zijn bekendheid groeide met als gevolg dat zijn tweede singel ‘Steel man’ airplay kreeg op de Engelse radio.  Met de singel ‘If I Were A Rich Man’ brak hij in Nederland in 1967 definitief door. Ook ‘Mexican whistler’ (1967), ‘I don’t believe in if anymore’ (1970) en ‘The last farewell’ werden top tien successen voor Roger Whittaker in Nederland.

In de jaren zeventig verbreedde de Britse zanger zijn horizon door – ook met succes – Duitstalige nummers als Albany (1981), Eloisa (1984), Leben mit Dir (1989) en Schön war die Zeit (1990) op te nemen. Die laatste werd succesvol gecoverd door Corry Konings als ‘Mooi was die tijd’.  Whittaker heeft door de jaren heen meer dan 250 zilveren, gouden en platina albums verzameld.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This