Vandaag viert Rod Stewart zijn 74e verjaardag. Van harte! De Britse muzikant met zijn rauwe bluesy stem zit intussen vijftig jaar in het vak. Een niet geringe prestatie, niet waar? Toch leek het er aanvankelijk op, dat zijn carrière richting de sport zou gaan. Op jonge leeftijd wilde Stewart namelijk voetballer worden en speelde hij enige tijd bij Brentford FC. Voordat Rod de muziek business inging, werkte hij onder meer als grafdelver, afrasteringenbouwer en bezorger.

Begin jaren zestig begon Stewart`s carrière in de muziek toen hij zich als straatmuzikant aansloot bij folkzanger Wizz Jones. Dit gezelschap reisde door Europa tot ze in Spanje gearresteerd werden wegens landloperij en omdat de paspoorten van de leden verlopen waren. De muzikanten werden Spanje uitgezet en teruggestuurd naar Engeland.

Op het station van Twickenham werd hij ontdekt door Long John Baldry. Vanaf 1964 trad hij veel op met Shotgun Express, Steampacket, Long John Baldry, Julie Driscoll en Alexis Korner. Stewart bleef relatief onbekend totdat hij zich in 1967 aansloot bij de Jeff Beck Group. Niet voor lang: in 1969 verliet hij deze band om samen met Ron Wood over te stappen naar The Faces. Met hen scoorde hij een aantal hits, zoals “Stay With Me”.

In 1974 viel The Faces uit elkaar en ging Rod Stewart solo. Zijn eerste album “Atlantic Crossing” uit 1975 werd een daverend succes, met o.a. de nummer 1 hit “Sailing”. Rod zong veel singles de Top 40 in, zoals ‘Maggie May’, ‘Tonight’s the Night (Gonna Be Alright)’, ‘Da Ya Think I’m Sexy?’ en ga zo maar door. Dit voorjaar komt hij voor de derde keer naar Nederland! De show staat in het teken van Stewart`s nieuwste plaat “Blood Red Roses”.  #Flashback playlist

 

 
Translate »
Share This