Als je je ooit hebt afgevraagd hoe Robin Schulz te werk gaat als het gaat om het kiezen van het nummer waar hij een nieuwe draai aan wil geven, dan is hier het antwoord: als een deuntje hem al jaren bijblijft, moet dat een teken zijn! “Somewhere Over The Rainbow / What A Wonderful World” is zo’n voorbeeld. Het nummer uit 1990 van de Hawaïaanse zanger Israel Kamakawiwo’ole – een mengelmoes van de beroemde ballads met dezelfde naam – raakte hem keer op keer.

‘Somewhere over the rainbow’ is feitelijk veel ouder: het nummer uit 1938 werd gecomponeerd door Harold Arlen, met een tekst van Yip Harburg. De ballad werd geschreven voor de film The Wizard of Oz, waar het gezongen werd door Judy Garland. Het kreeg in 1939 een Academy Award voor Beste Originele Nummer en maakte Garland beroemd.  Ook ‘What a wonderful world’ is al oud: Louis Armstrong bracht het nummer uit in 1967 en het is al vele malen gecoverd.

Toen Robin begon na te denken over de eerste release na zijn meest recente album “IIII”, vond hij dat het eindelijk tijd was om zich op het nummer te werpen.  Het resultaat is deze nieuwe single met een mix van beide songs. Samen met zijn goede vriend Alle Farben produceerde Robin een remake van ‘Somewhere Over The Rainbow / What A Wonderful World’. Zojuist is de video in première gegaan.

 
Translate »
Share This