Robby Steinhardt, zanger en violist van Kansas, is op 71-jarige leeftijd overleden. Steinhardt, medeoprichter van de groep, stierf aan complicaties na een acute ontsteking van de alvleesklier. Zijn overlijden vond al afgelopen zaterdag plaats, zo laat zijn vrouw Cindy en de overige bandleden weten op Facebook. ‘Robby zit voor altijd in onze ziel, in onze gedachten en in onze muziek’, laat Kanses weten. Zijn collega`s prijzen hem om ‘wat hij heeft betekend voor ons als bandleden, voor de fans die onze concerten bezochten en voor het geluid van Kansas. We houden van hem en zullen hem voor altijd missen.’

Robby deelde de leadvocalen met collega Steve Walsh. De band, die in 1972 nog begon als White Clover, groeide in de jaren zeventig uit tot een belangrijke band, met name in Amerika.  Kansas is vooral bekend van de single ‘Dust in the wind’. De band had eerder al een grote hit gescoord met ‘Carry on wayward son’.   Kenny Livgren schreef het akoestische nummer ‘Dust in the wind, gebaseerd op een Indianen gedicht. In 1978 bereikt ‘Dust In The Wind’ in Nederland de 22e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

Naast Robby Steinhardt en Steve Walsh maakten Kerry Livgren en Rich Williams deel uit van Kansas. Belangrijke LP`s van de groep waren ‘Leftoverture’ (1976) en ‘Point Of Know Return’ (1977). Robby verliet de band in 1982 en richtte vervolgens Steinhardt Moon op. Hij keerde in 1997 terug bij Kansas en bleef toeren tot hij in 2013 met pensioen ging.  Volgens zijn vrouw Cindy had Robby juist een nieuw solo-album opgenomen en keek hij ernaar uit om weer op te treden.

 
Translate »
Share This