Rob Out overlijdt op 25 december in 2003. Rob is begin jaren zestig begonnen als verkoper in een platenwinkel, werd hoofdredacteur van het blad Muziek Parade en begon als diskjockey bij de NCRV met het programma “Op tienertoeren”. In 1961 was hij enkele maanden “Bob” van het duo Bob en Brenda dat een programma presenteerde bij Veronica. In 1965 greep hij de kans om echt bij Veronica te beginnen, dat toentertijd nog als piratenstation vanaf zee opereerde. Hij had bij de NCRV steeds problemen met de technicus: “Ik schreeuwde nogal hard, waardoor de meters altijd in het rood stonden.”. Bij Veronica kon hij zo veel lawaai maken als hij zelf wilde.

In 1968 stond Out zelf als artiest in de Top 40 van Veronica. Als Egbert Douwe scoorde hij een nummer 1 hit met “Kom Uit De Bedstee, M`n Lieste”. Het was Peter Koelewijn, die hem aan de bar wist te overhalen een keertje met hem een nummer op te nemen. “Kom Uit De Bedstee” was een cover van de Amerikaanse folkzanger Eric Andersen. Het nummer werd in één dag opgenomen in Den Haag.

In 1970, na het gedwongen vertrek van Jan van Veen, mocht Out zich programmaleider noemen. Nadat in Nederland in 1974 het Verdrag van Straatsburg werd geratificeerd moest Radio Veronica de uitzendingen vanaf zee staken. Op 31 augustus 1974 sprak Out vanaf het schip van de piratenomroep Veronica de laatste woorden uit: “Bij het afscheid nemen van Veronica sterft ook de democratie een beetje. Dat spijt mij. Voor Nederland”.
Mede dankzij de inspanningen van Rob wordt de Veronica Omroep Organisatie uiteindelijk toegelaten tot het publieke bestel. In de jaren tachtig wordt Veronica één van de populairste omroepen van Nederland. Rob Out overlijdt op 63-jarige leeftijd na een lang ziekbed.

 

 

 
Translate »
Share This