Vandaag viert Rita Ora haar 28e verjaardag. Van harte! Rita werd geboren in Kosovo, maar al in haar eerste levensjaar verhuisde ze met haar ouders naar Engeland. Zingen deed ze al op jonge leeftijd. Toen ze 17 was, werd het serieus: ze maakte met Craig David de single “Awkward”. Twee jaar later volgde een samenwerking met Jay Z ( “Young Forever”) en in 2010 met Drake (“Over”).

In 2009 deed ze auditie voor Eurovision: Your Country Needs You, om Engeland te mogen vertegenwoordigen. Na een paar afleveringen trok ze zich echter terug, omdat ze voelde dat ze er niet klaar voor was. Dat zou niet lang meer duren: Rita`s internationale doorbraak was in 2012 met “Hot Right Now” met DJ Fresh. Het nummer bereikte in Engeland de 1e plaats; in Nederland werd het haar eerste Top 40 hit. “Hot Right Now” was afkomstig van haar debuutalbum “Ora”.

“Black Widow”, “Your Song”, “Anywhere” en “Let You Love Me” zijn zomaar een greep uit haar single hits. Afgelopen vrijdag kwam haar nieuwe album “Phoenix” uit. Rita Ora komt volgend voorjaar naar Nederland! Ze treedt vrijdag 3 mei 2019 op in TivoliVredenburg.

 

 

 
Translate »
Share This