• Twitter
  • Facebook

Credits: DearMoon

Vandaag viert Ringo Starr zijn 84e verjaardag.  Gefeliciteerd! Hij is vooral bekend als de drummer van de legendarische The Beatles. Ringo had een slechte start in zijn jeugd. Ga maar na: zijn ouders scheidden toen hij 3 jaar was. Op zesjarige leeftijd kreeg hij een blindedarmontsteking, die voor ernstige complicaties zorgde, waardoor hij in een coma terechtkwam. Op zijn twaalfde werd Ringo getroffen door chronische pleuritis, waarna hij twee jaar moest doorbrengen in een sanatorium. Hierna is hij nooit meer terug naar school gegaan.

Tijdens een optreden in Hamburg ontmoette Starr The Beatles, toen nog met Pete Best als drummer. Starr bouwde een vriendschap op met John Lennon en Paul McCartney. Eenmaal terug in Engeland viel Starr nog enkele keren in voor Pete Best. Nadat The Beatles hun eerste singel, ‘Love Me Do’, hadden opgenomen, uitte producer George Martin zijn onvrede over het drumwerk van Pete Best. De bandleden verzochten daarna aan manager Brian Epstein om Best uit de band te zetten. Starr werd gevraagd om hem te vervangen, waarmee de definitieve samenstelling van de Beatles een feit werd.

Op alle studio albums die The Beatles uitbrachten was Ringo Starr tenminste op één nummer als zanger te horen. De reden hiervan was om de drummer wat meer in de spotlights te zetten en de wereld te laten zien hoe veelzijdig The Beatles als geheel waren. John Lennon en Paul McCartney schreven af en toe een nummer speciaal voor Starr, waaronder de nummer 1 hit ‘Yellow Submarine’ (Revolver) en ‘With a Little Help from My Friends’ (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band).

Nadat The Beatles uit elkaar vielen, startte Ringo met zijn solo carrière. Hij bereikte vier maal de top tien van de Veronica Top 40 met ‘It Don`t Come Easy’, ‘Back Off Boogaloo’, ‘Photograph’ en ‘You`re Sixteen’. Intussen is hij de rijkste drummer ter wereld en is nog steeds actief in de muziek. In 2019 kwam zijn laatste album ‘What`s my name uit’. Twee jaar terug verscheen een speciale versie van zijn nummer ‘Give More Love’ met gastbijdrages van onder meer Jackson Browne, Jeff Bridges, Elvis Costello en Willie Nelson. Intussen in er nieuw materiaal uit en ondanks zijn leeftijd, gaat Ringo door met het maken van muziek.

„Ik heb gezegd dat ik vanaf nu alleen nog maar EP’s wil uitbrengen en dit is de volgende. Wat een zegen is het geweest om dit jaar een studio in huis te hebben en daar met zo veel geweldige muzikanten te kunnen samenwerken”, aldus de oud-Beatle over de plaat ‘Change the world’ die hij eind 2021 in zijn eigen Roccabella West-studio in Los Angeles opnam.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This