Hoe treffend kan een songtekst zijn? Voor zijn aankomende single ‘half a world away’ ging Remme een samenwerking aan met de Zweedse zangeres Clara Mae. Hij leerde haar kennen tijdens een schrijfsessie in Stockholm in december en was erg onder de indruk van haar muzikale talent en stemgeluid. Met haar hulp kon hij zijn wens in vervulling laten gaan om eens een duet op te nemen. Ze schreven samen aan het nummer, maar aan een opname waren ze nog niet toegekomen.

Door de huidige coronabesmettingsgraad in Europa wilde Clara Mae echter liever niet reizen en daarom zong ze haar zangpartij op afstand in. Over de tekst van het nummer vertelt Remme het volgende: “‘half a world away’ gaat voor mij over het gevoel van iemand missen. Hoe iemand die zo dicht bij je stond ineens zo ver weg kan voelen. Je vraagt je of deze persoon ook nog aan jou denkt en dag en nacht spoken alle herinneringen door je hoofd. Toen ik het nummer schreef, had ik altijd al het gevoel dat er ook een andere kant van het verhaal was.” Het eindresultaat van hun samenwerking is vanaf 4 februari te beluisteren.

Tijdens ESNS 2022 in Groningen heeft Remme de rest van Europa al kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij trad er enkele malen op vanuit een verder lege Oosterpoort, maar voor een meekijkend internationaal publiek. Zij keken mee via de vele streams van het festival.

Foto: Universal Music

  • Twitter
  • Facebook
 
Translate »
Share This