Op vrijdag 1 oktober brengt Racoon hun eerste Nederlandstalige album ‘Spijt Is Iets Voor Later’ uit. Op het album, dat zanger Bart van der Weide “zeer autobiografisch” noemt, staan onder meer de singles ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘De Echte Vent’, ‘Hee joh Jip’ en de nieuwe single ‘Geef Je Hart Niet Zomaar Weg’ die vandaag is verschenen. Vanaf zaterdag 2 oktober gaat de Zeeuwse band met het nieuwe album op theatertour.

Van ‘Spijt Is Iets Voor Later’ is vandaag de nieuwe single ‘Geef Je Hart Niet Zomaar Weg’ uitgekomen. Bart: “Geef Je Hart Niet Zomaar Weg gaat over de twijfel of je het wel goed doet, het opvoeden van je kinderen. Dat je overal beren op de weg ziet en ze overal voor wilt waarschuwen, ook voor de dingen waar ze toch echt zelf achter moeten komen. En over het niet willen, maar wel moeten loslaten van je kinderen.”

Al jaren liep zanger Bart van der Weide rond met het idee om een album in zijn moedertaal te maken. “Ik kwam erachter dat Nederlands veel makkelijker schrijft dan Engels. Het overlijden van mijn oudste zusje Anne in 2016, gaf me de duw om dingen die ik heel graag wil, ook echt te gaan doen. Daarom besloot ik nu serieus aan de slag te gaan met teksten in het Nederlands.”

 
Translate »
Share This