Op 26 maart 1966 komt Q65 binnen in de Parool Top 20 met ‘You`re the victor’.  Deze hitlijst was de voorloper van de Daverende Dertig en de Nationale Hitparade. De Haagse groep werd opgericht door de gitaristen Joop Roelofs en Frank Nuyens, samen met zanger Wim Bieler en was actief tussen 1965 en 1971. De groepsnaam was een combinatie van een Rolling Stones nummer Susie Q en Route 66. Q65 vanwege het jaar van oprichting van de band.

In de zomer van 1965 begon de band flink aan het repeteren. Inspiratievinden ze in materiaal van Willie Dixon en Robert Johnson, maar ook in Rhythm and Blues-traditionals.  Ook spelen ze covers van de dan populaire bands Kinks, Animals en Rolling Stones. Tijdens een optreden in Rolschaatsbaan de Eekhoorn komt Peter Koelewijn met de band in contact.  Hij raakt flink onder de indruk van het Q65-optreden en het aanwezige gillende publiek. Koelewijn is om. Hij nodigt Q65 uit voor een auditie in de studio van het label Phonogram, waar twee eigen nummers opgenomen worden: ‘And Your Kind’ en ‘You’re The Victor’.

Bij het terugluisteren van de studio opnames zijn Koelewijn en Jan Audier (technicus) zo enthousiast over de nummers, dat  besloten wordt deze versie ongewijzigd op vinyl uit te brengen.  ‘You’re The Victor was geschreven door 3 bandleden: Jay Baar, Frank Nuyens en Wim Bieler. Het nummer bereikt de 13e plaats in de Parool Top 20 en in de Veronica Top Veertig nog twee plekken hoger.

 
Translate »
Share This