Op 15 november 1969 komen Adele Bloemendaal, Leen Jongewaard en Piet Römer nieuw binnen in de Veronica Top Veertig met ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?’ Het is één van de bekendste liedjes uit de o zo populaire Nederlandse televisieserie ”t Schaep met de 5 Pooten’ uit 1969.  Het werd gezongen door Piet Römer, Leen Jongewaard en Adèle Bloemendaal. In 2006 zou er een zeer geslaagde remake door de KRO worden uitgezonden.

In het begin van de jaren vijftig werden Bloemendaal en Jongewaard ontdekt door de directie van toneelgroep Puck (Egbert van Paridon). In 1953 maakten beiden daar hun debuut als beroepsacteurs.In 1958 begon Adele bij cabaret Lurelei en vanaf deze tijd tot het begin van de jaren zestig werkte ze mee aan diverse toneel- en theaterproducties waaronder het Toneelgezelschap Arena, het Leidseplein Cabaret, het Toneelgezelschap Johan Kaart, het Cabaret Johnny Kraaijkamp, het Cabaret Albert Mol en de Toneelgroep Ensemble. In 1969 kreeg ze op TV haar eigen Adèle Bloemendaal show. Als actrice schitterde Adele in de populaire TV series zoals ’t Schaep met de vijf Pooten” en Citroentje met suiker.

De serie ’t Schaep met de vijf Pooten werd geschreven door Eli Asser, de muziek was van Harry Bannink. De serie leverde een aantal populaire liedjes op zoals ‘Het zal je kind maar wezen’, ‘As je mekaar niet meer vertrouwen kan’ en ‘Vissen’. Eigenlijk was ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?’ de B-kant van de single ‘Lena is weer bezig’ van Adele Bloemendaal. De serie won in 1970 de Gouden Televizier-Ring. Met deze single bereikte het trio de 6e plaats van de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This