Peter Tork, de bassist van The Monkees, is overleden. Hij was al geruime tijd ziek. The Monkees waren in de sixties het Amerikaanse antwoord op The Beatles. De groep brak ook snel door in Nederland dankzij hun gelijknamige televisieshow, die bij de AVRO te zien was. De serie was geïnspireerd op The beatles film ‘A Hard Day`s Night.

De band werd voor de serie gevormd door de Amerikaanse TVproductie maatschappij Screen Gems. Ze plaatsten een advertentie in het blad Daily Variety, waar 400 sollicitanten op afkwamen. Uiteindelijk werden Davy Jones, Micky Dolenz, Michael Nesmith en Peter aangenomen. Ze hadden alle 4 hun sporen verdiend op acteer- en muziekgebied.

Toen de serie in premièr ging in Amerika, was hun debuut ‘Last Train To Clarksville’ er al een dikke hit. Het zou één van hun twee nummer 1 hits worden. Nederland viel voor ‘I`m A Believer’, geschreven door Neil Diamond. Dit nummer stond in 1967 op nummer 1 in de Top 40. Een andere vette hit was ‘Daydream Believer’, waarvan Peter Tork de piano-intro verzorgde. Eind jaren zestig verliet Tork de band, om solo te gaan. Peter Tork werd 77 jaar.  #PLaylist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This