Vandaag viert Peter Noone zijn 73e verjaardag. Je kent hem als Engelse zanger en acteur en incidenteel ook als gitarist, pianist en liedjesschrijver. Tussen 1963 en 1971 noemde hij zich Herman en was hij de frontman van de succesvolle popgroep Herman’s Hermits. Deze popgroep werd opgericht in 1963 in Manchester. Mickie Most is de getalenteerde producer die wel wat zag in de groep. Oorspronkelijk heette de groep Herman & The Hermits. In het kielzog van The Beatles veroverde de wereld met aanstekelijke muziek. In hun eigen land bereikten ze in 1964 de top van de Engelse hitparade met ‘I’m into Something Good’. In Amerika deden ze dat zelfs twee maal: in 1965 met ‘Mrs. Brown, You’ve Got a Lovely Daughter’ en in hetzelfde jaar nogmaals met ‘I’m Henry the VIII I am’.

In Nederland was vooral ‘No milk today’ een grote hit. Best opmerkelijk, want het nummer was eigenlijk bedoeld als het B-kantje van ‘Dandy’. Behalve Herman`s Hermits werd ‘Dandy’ ook een hit voor Clinton Ford en vooral voor The Kinks. Ook terecht, want het was geschreven door Ray Davies. In 1971 stapten Peter Noone en Keith Hopwood uit de groep. Noone begint een solocarrière en nam een reeks singles op. Eén daarvan, ‘Oh! You Pretty Things’, bereikte de twaalfde plaats in de Britse Singles Chart. Het nummer was geschreven door David Bowie, die ook de pianopartij voor zijn rekening nam. In Amerika had Noone een paar kleine hitjes, waaronder een nieuwe versie van zijn oude succesnummer I’m into Something Good.

Daarna pakt hij zijn oude vak van acteur weer op. Dat levert hem veel meer succes op. Zo speelt hij gastrollen in bekende Amerikaanse tv-series als Married With Children, Quantum Leap en As The World Turns. Daarnaast is Peter actief als presentator bij de Amerikaanse muziekzender VH-1, bestiert hij een eigen kledingzaak, schrijft hij liedjes voor andere artiesten en is hij te gast in American Idol. Anno 2010 treedt Peter Noone nog steeds op als zanger. Met zijn hobbybandje The Tremblers weet het inmiddels 62-jarige ex-jeugdidool de gouden jaren van Herman’s Hermits en de Merseybeat nog immer in leven te houden.

 
Translate »
Share This