Het is 2 januari 1985, als Peter Lewis, op de veel te jonge leeftijd van 42 jaar, overlijdt. Hij was de zanger van The Scorpions. Dan hebben we het over de Britse band, niet de Duitse. De band uit Manchester had vreemd genoeg geen platencontract in eigen land weten te bemachtigen en keken daarom over het Kanaal.

Met manager Jan Vis en producer Addy Kleijngeld lukte het na een serie optredens een Nederlands platencontract bij CNR te bemachtigen. De eerste single, Chuck Berry’s “Bye Bye Johnny” had geen succes. Maar met de derde was het raak! Dat was “Hello Josephine”, een cover van Fats Domino. Het nummer werd een enorme hit in Nederland en bereikte de 2e plaats in de Top 40 van Radio Veronica en stond maar liefst 40 weken genoteerd. (1965)

De band trad in datzelfde jaar op tijdens het Grand Gala du Disque, net als onder meer the Everly Brothers, Lucille Star en The Supremes.
Het succes wist de band met opvolgende singles als “Ann Louise”, “Greensleeves” en “Baby Baby Balla Balla” niet te evenaren. In 1977 weet “Hello Josephine” opnieuw de Top 40 te bereiken, dankzij een optreden in het Veronica tv-programma The Day The Music Died.

 

 

 
Translate »
Share This