Vandaag brengt PEER een nieuwe live single uit ter ere van het vijfjarig jubileum van de band. De live versie van het nummer ‘Tryin’ werd opgenomen tijdens de albumtour van de band waarmee ze onder meer Paradiso en Concert at Sea aandeden. Met de release kondigt de band tevens een deluxe versie aan van het eerder dit jaar verschenen debuutalbum ‘Laughing About it is Far More Exciting’.

De single Tryin is een stevige indie rock song die direct een indruk geeft van hoe het er live aan toe gaat bij de Zeeuwse band. “Tryin gaat over, passie, teleurstelling en frustratie binnen een relatie. Hoeveel je ook om elkaar geeft, soms is het gewoon niet in de sterren geschreven dat je bij elkaar past. Wat het probleem ook is (tijd, logistiek, gevoel, niet hetzelfde willen), het lukt gewoon maar niet. Dit nummer gaat over hoe boos dat je kan maken” aldus PEER over ‘Tryin’.

Op 20 oktober viert de band zijn vijfjarig bestaan met een hometown show in de Oostkerk in Middelburg. Deze show doet de band in een speciale bezetting met een strijkkwartet en Zeeuwse gastartiesten (waaronder Isabel Provoost, Peter Slager en Marjon van Iwaarden).

 

 

 
Translate »
Share This