Op 9 april 1970 maakt Paul McCartney bekend dat hij uit The Beatles stapt. Daarmee brak hij de harten van miljoenen fans, want: het betekende niets meer of minder dat The beatles uit elkaar vielen. De keuze van Paul viel hem niet gemakkelijk. Tom Doyle beschrijft dat in de biografie van McCartney.
“Zijn vaak slapeloze nachten bracht hij trillend van angst door, terwijl zijn dagen gekenmerkt werden door hevig drinken en zelf kalmering met marihuana”,

schrijft Doyle. Deze donkere periode bracht de rockster door met z`n vrouw Linda op hun boerderij in Schotland. “Het was Linda die me redde en het gebeurde allemaal in een soort huiselijke omgeving”, zegt McCartney zelf in het boek. Met haar steun kondigde hij zijn vertrek bij The Beatles aan.

Een week later verscheen Paul`s debuutalbum, dat simpelweg ‘McCartney’ werd genoemd.Deze plaat was eigenlijk ook de aanleiding van de split. De overige Beatles probeerden Paul in maart `70 te bewegen de release van zijn sololaat te verplaatsen vanwege de geplande release van “Let It Be”, het laatst album van The Beatles. Paul weigerde en het liep uit op ruzie. Daarop belegde McCartney op 9 april een persbijeenkomst aan met een geselecteerde groep journalisten om de split aan te kondigen.

 

 

 
Translate »
Share This