Vandaag viert Patricia Paay haar 72e verjaardag. Gefeliciteerd! Haar debuut in de spotlights startte in 1965 als nachtclubzangeres in het jazz-orkest van haar vader The Evergreens. Samen met zusje Yvonne Paay en Anita Meyer vormt ze haar eigen backinggroep, dat zal uitgroeien tot een van de meest gevraagde begeleidingsgroepjes.  Dan gaat het balletje gaat snel rollen. In 1967 scoort de dan pas zeventienjarige Patricia een grote hit met ‘Je bent niet hip’. Daarna volgen verschillende tournees en maakt ze deel uit van de Nederlandse afvaardiging voor het vermaarde Knokke Songfestival. Hierna had ze nog twee behoorlijke hits met ‘Wat moet ik doen’ en ‘Corriamo’.   Met het liedje ‘Jij’ neemt ze deel aan het Nationale Songfestival van 1969. Ze werd er vijfde mee in een jaar met grote concurrentie. Tenslotte won Lenny Kuhr met ‘De Troubadour’ niet alleen het Nationale Songfestival maar ook de internationale versie. (samen met enkele andere landen)

Ondertussen legde Patricia zich toe op zang voor reclamespotjes, jingles voor Veronica. Maar ook met sessiewerk voor bands als The Cats (o.a. ‘Vaya condios’), Tee Set en de Golden Earring. Samen met Unit Gloria, Left Side en The Buffoons vormde ze de formatie Package die in 1969 de single Were you there uitbracht. Haar single Tell me you’re never gonna leave me uit 1970, met begeleiding van de Golden Earring, bereikte in 1970 de Tipparade van Radio Veronica.  Ook maakte ze met hen deel uit van de supergroep Holland, die de eenmalige hitsingle ‘Hans Brinker symphony’ (1971) uitbracht.

Na korte periodes in groepen (Heart, Himalaya), breekt Paay pas echt door in 1974. Naast ‘Living without you’ wordt ‘Who’s That Lady With My Man’ een top tien hit. Begin jaren tachtig blijft Paay top tien hits scoren met ‘Who let the heartache in’(1981) en ‘Tomorrow’(1982). De absolute knaller volgt in 1983 , wanneer ze samen met o.a. zus Yvonne Keeley in de Star Sisters stapt, een covergroep van de Andrews Sisters. Met de single ‘Stars on 45 Proudly presents The Star Sisters’ scoort ze een nummer 1 hit en wordt het de hit van het jaar van 1983.  Aan het einde van de jaren ’80 wordt het stil rondom de Star Sisters. Paay ontmoet Adam Curry, en vertrekt met hem naar New York. Begin 1999 keert het paar terug.

Paay richt zich dan o.a. op TV werk, waar ze voor SBS het programma Adam`s Family maakte. Ook deed Patricia mee aan het dansprogramma Dancing with the Stars en was ze een aantal jaren te zien als jurylid in de SBS6-programma’s Holland’s Got Talent en Popstars.  Ondanks haar verjaardag is Patricia vandaag gewoon aan het werk. ‘Vanmiddag zit ik gezellig weer bij de 5uur Show als sidekick en daar heb ik ongelofelijk veel zin in!’

 
Translate »
Share This