Vandaag viert Patricia Paay haar 70e verjaardag. Haar televisie debuut maakte ze in 1966. Op de allereerste uitzendavond van de TROS had Paay een eigen TV special. Met haar derde single ‘Je Bent Niet Hip’ brak ze door in Nederland. In 1969 nam ze deel aan het nationale Songfestival met het nummer ‘Jij’. Ze legde het af tegen Lenny Kuhr met ‘De Troubadour’, die vervolgens het Eurovisie Songfestival wist te winnen.

Ondertussen legde ze zich toe op zang voor jingles voor piraat Veronica, reclamespotjes en met sessiewerk voor bands als The Cats, Tee Set en de Golden Earring. Paay deed ook veel achtergrondzang. Zo was zij (net als de latere Luv’-zangeres José) duidelijk te horen op de hit Standing on the inside van Full House uit 1976.

Nadat in 1975 zonder succes solo wilde terugkomen met een rocksingle, veranderde ze in 1976 van richting en begon ze aan een succesvolle reeks met discoplaten. Na twee hits rond de top 20, kwam ze aan het eind van het jaar met ‘Who’s that lady with my man’. Het werd haar grootste solosucces met een nummer 2-notering in de Top 40. Ook de opvolger ‘Livin’ without you’ deed het goed in de hitparades. Beide zijn producties van Jaap Eggermont. Daarnaast werden haar albums ‘The lady is a champ’ en ‘Malibu touch’ goed verkocht.

In 1983 scoorde Patricia haar eerste nummer 1 hit, maar dan als één van de drie Starsisters. Dat was met dank aan Jaap Eggermont. De producer werkte op dat moment aan Stars on 45, een project met medleys van artiesten als The Beatles, Stevie Wonder en The Rolling Stones. Eggermont nam haar op in zijn medleyserie en produceerde in 1983 de single ‘Stars on 45 proudly presents The Star Sisters’ samen met haar zus Yvonne Keeley en Sylvana van Veen.

 

 

 
Translate »
Share This