• Twitter
  • Facebook

België heeft zijn nieuwe voetbal anthem uitgekozen! Het nummer dat de Belgische Rode Duivels op het WK 2022 in Qatar naar de overwinning moet helpen is ‘Warrior’ van Oscar and the Wolf.  Het Belgische festivalpubliek kreeg de primeur van het nummer tijdens de laatste editie van Pukkelpop. Oscar and the Wolf bracht ‘Warrior’ als afsluiter van zijn set. De tekst van dit nieuwe nummer zorgde voor een emotioneel moment op het festival. Frontman Max Colombie vertelt:

“Ik sloot mijn laatste twee festivalsets op Lowlands en Pukkelpop af met dit nummer. Ik schreef het een paar maanden geleden en noemde het ‘Warrior’. Het was bedoeld als een hymne over het veroveren van de wereld, maar toen groeide het uit tot iets anders. Soms zijn onze grootste triomfen de momenten waarop we onszelf overwinnen. Deze is voor iedereen die ergens voor vecht. Ik hoop dat het ook het vuur van onze Rode Duivels zal voeden nu ze voor een nieuwe uitdaging staan, het spelen van de Wereldbeker.”

Toen zowel platenfirma Universal Music Belgium als de Belgische voetbalbond dit nummer van Max Colombie voor het eerst te horen kregen waren ze meteen enthousiast voor het idee om ‘Warrior’ uit te roepen tot het officiële Belgische WK anthem.  Het WK 2022 vindt plaats in Qatar en start op 20 november 2022. ‘Warrior’ van Oscar and the Wolf verschijnt als single op vrijdag 16 september.

 
Translate »
Share This