Op 6 april 1968 stapt Syd Barrett op uit Pink Floyd. Helemaal vrijwillig ging dat niet. Syd was één van de oprichters van ‘de Engelse band. De mannen startten in 1964 eerst onder de naam The Tea Set, maar noemden zich vanaf 1965 The Pink Floyd Sound, wat al snel werd ingekort tot Pink Floyd. Aanvankelijk lag het accent op rhytm & blues, maar groeide al rap uit tot één van de bekendste psychedelische rockbands ter wereld.

Deze omvangrijke carrière maakte Roger Keith Barrett niet helemaal mee. Hij was verantwoordelijk voor acht nummers van het debuutalbum “Piper At The Gates Of Dawn” en schreef de hit singles “Arnold Layne” en “See Emily Play”. Syd raakte echter aan de drugs en was daardoor geregeld niet in staat om op te treden. Pink Floyd haalde David Gilmour binnen om Garrett te vervangen, maar ook om hem te helpen terug te komen. Dit lukte niet en in 1968 zette de band Syd uit de groep.

Syd`s solo-carriere kwam niet echt van de grond. Maar Pink Floyd was hem niet vergeten: het nummer “Shine On You Crazy Diamond”(1975) gaat over Barrett. Hij overleed op 60 jarige leeftijd (2006) aan kanker.

 

 

 
Translate »
Share This