Op 29 december 1980 overlijdt Tim Hardin. Hoewel hij een carrière leek te gaan maken als sportheld, gooit een rugblessure helaas roet in het eten. Tim meldt zich uiteindelijk bij de marine, waar hij dient in Cambodja en Laos. Wanneer hij ontslagen wordt, keert Tim terug naar Amerika, waar hij in plaatselijke bars gaat zingen. Tijdens het Newport Folk Festival in 1966 wordt Hardin ontdekt en krijgt hij een platencontract aangeboden.

Tim Hardin staat dit jaar genoteerd op nummer 1972 in de Top 2000 met “How Can We Hang On To A Dream”. Zijn debuutalbum “Tim Hardin 1” leverde behalve deze klassieker ook het nummer “Reason To Believe” op. Rod Stewart zal hier later in de seventies een hit mee weten te scoren.

Ook is het nummer “If I Were A Carpenter” van zijn hand. O.a. Bobby Darin en The Four Tops nemen dit nummer op. “How Can We Hang On To A Dream” werd ook gebruikt in de film Zoeken Naar Eileen, gebaseerd op het boek van Leon de Winter. Tim Hardin overlijdt op slechts 39-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne.

 

 

 
Translate »
Share This