Deze groep werd in 1976 opgericht als Two Tons O’ Fun en werkten als achtergrondzangeressen bij Sylvester. Zo zongen ze onder meer samen op de single ‘You Make Me Feel’(Mighty Real).  De groep bestond initieel uit Martha Wash en Izora Armstead.  In 1980 hadden ze een bescheiden hit in Amerika met ‘Earth Can Be Just Like Heaven’. Twee jaar later besloten ze hun groepsnaam aan te passen en noemden ze zich The Weather Girls.

Hun disco classic ‘It’s Raining Men’ werd ook in 1982 uitgebracht. Maar het nummer, geschreven door Paul Jabara en Paul Shaffer, was in eerste instantie niet voor hen bedoeld.  ‘It’s raining men’  werd aangeboden aan Diana Ross, Donna Summer, Cher en Barbra Streisand maar zij wezen het allen af.  Toen The Weather Girls werden gevraagd, aarzelden de dames. “We thought it was a crazy song — in fact, too crazy to record,” vertelde Martha Wash.  “I kept saying, ‘It’s raining men? Really? Are you kidding me?  Ze vervolgt: “I just did not think people would buy it. That’s why I kept saying no.”

Paul Jabara wist The Weather Girls toch te overtuigen. Hij had tenslotte eerder ook veel succes geboekt met ‘Last dance’ van Donna Summer en ‘The main event’ van Barbra Streisand. The Weather Girls waren achteraf heel blij dát ze het opnamen en terecht, want de single was een regelrechte hit. Wereldwijd werden er 6 miljoen singles van verkocht. In Amerika stond het nummer op de 1e plaats in de disco chart en behaalde in Engeland de 2e plaats. Het nummer is talloze malen gecoverd en groeide uit tot een gay-anthem. Eén van de populairste is de versie van Geri Halliwell uit 2001.

 
Translate »
Share This