Op 31 mei 1997 bereikt Anthonie Kamerling als Hero de eerste plaats in de Nederlandse Top Veertig met ‘Toen ik je zag’.   Anthonie werd vooral bekend als acteur en kreeg in 1993 zijn eerste filmrol in de De kleine blonde dood. Ook speelde hij in de film All Stars, waarvan ook een TV serie werd uitgezonden door de VARA. In All Stars speelde Anthonie de rol van Hero. Speciaal voor de film werd het nummer ‘Toen ik je zag’ geschreven. De makers van de film zagen liever dat Anthonie, als acteur in de film, het nummer zou zingen, in plaats van Guus Meeuwis, die het liedje schreef met Vagant Jan Willem Rozeboom.

Kamerling had nogal wat problemen bij de opnames: “Ik heb het, ik weet niet hoe vaak ingezongen”, zou hij later zeggen in het AVRO radio 2 programma Schiffers FM. Aan John Ewbank was de schone taak toegewezen om het nummer goed op de plaat te krijgen: hij heeft letterlijk woord voor voord van de zang geknipt, “zodat er uiteindelijk nog een redelijk resultaat tevoorschijn kwam”. ‘Toen ik je zag’ werd de titelsong van de film All Stars en werd een groot succes. Het liedje stond vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse Top Veertig.

Een jaar voor de opnames van de film All Stars 2, waarin hij opnieuw de rol van Hero op zich zou nemen, pleegde Anthonie Kamerling zelfmoord op 6 oktober 2010. ‘Toen ik je zag’ kwam een week later “postuum” opnieuw binnen op 1 in Single Top 100.

 
Translate »
Share This