Een bijzondere plaat, deze van Candi Staton. Want ‘You got the love’ werd meermalen uitgebracht en in de Nederlandse Top Veertig tot tweemaal toe een hit. ‘You Got the Love’ werd al in 1986 geschreven door het Britse songwriting team The Source. Er volgden remix versies in 1991, 1997 en 2006. Candi vierde vakantie in Nassau op de Bahama’s. Haar carrière was op een wat lager pitje beland; haar laatste grote succes was ‘Young hearts run free’ (1976, Tipparade notering in Nederland).

In Nassau trof ze bij toeval de Amerikaanse comedian Dick Gregory, die probeerde met een nieuwe dieet video’s een bedrijf in afslanksupplementen te lanceren. Hij had een zeer stevige acteur ingehuurd en bedacht, dat als deze aan het werk was om gewicht te verliezen, dat mooi ondersteunt zou kunnen worden met muziek van Candi Staton. Omdat hij geen geld had om haar te betalen, kreeg ze in plaats daarvan de helft van de publicatierechten aangeboden.

Staton nam de deal aan en nam haar nummer op bij haar terugkeer naar Chicago. Daar werd de song ‘You got the love’ geschreven door het songwritingteam dat bekend staat als The Source: Anthony B. Stephens, Arnecia Michelle Harris en John Bellamy. De video voorDick Gregory is nooit gemaakt: de stevige acteur werd uiteindelijk zoveel zwaarder dat hij uiteindelijk stierf. Maar in 1991 had Candi ineens een hit in Engeland. Volkomen onverwacht, ze vroeg zich af met welk nummer ze dan in de hitparade stond. Dat was ‘You got the love’.  Van het nummer waren in rap tempo verschillende remixen gemaakt. In 1991 bereikte de Erens bootleg mix de Tipparade, in 1997 volgde de New voyager mix (ook Tipparade) en in 2006 de New Voyager radio edit.

“You Got the Love” was the ultimate example of what happened to music in the age of sampling. “They’d remixed it to such an extent… I didn’t even know how to sing it,”  aldus Staton. Het werd haar meest succesvolle nummer.

 
Translate »
Share This